Радио Вис Виталис - Казанлък

Казанлък е вторият град в България /след София /, в който се слуша радио изобщо. Местна радиопрограма тук се излъчва от 1948 г. Първото излъчване на радиопрограма на жично радио “Вис виталис” е с дата 21.12.1992 г. “Вис виталис” стана първата независима, нецензурирана и открита за всеки медия, уловила пулса на живота и обединила многопосочието от човешки мнения. Доверието бързо нарасна, рязко се увеличи кръгът от слушатели.

Научи Повече
Girl

За Нас

За всички тези години радиостанцията е събрала награди от национални радиоконкурси и фестивали, както и от регионални структури и организации : ІІІ награда за рекламен аудиопродукт - Варна, 1999 г. ;
Сертификат на АБРО за кампаниите “Оцвети в добро” и “За първи път” – за 2001 г. – за особен принос в утвърждаването на авторитета и обществената роля на частното радиоразпръскване в България “В полза на обществото 2002”; АБРО и Промедия - Грамота за особени заслуги при решаване на проблемите в града и региона” 2001 г.; Голямата награда от националния радоконкурс “Осмата муза” – НДК, 2003 г. – раздел “Творчески портрети”; дипломи, грамоти и др.

Представителни изследвания регистрират ръста на радиостанцията :
1995 г. – Галъп Интернешънъл
След програма “Хоризонт” на БНР - 71 % , най-слушаната в региона радиостанция е “Вис Виталис” – 48 % .
1998 г. – Маркет Тест – маркетингови и медийни изследвания
- Основният източник на информация за проблемите на града е “Вис Виталис”.

2002 г. – Алфа Рисърч
“Вис виталис” се слуша от 71 % от респондентите, а постоянната му слушаемост е 57,5 % . Това го прави най-слушаната радиостанция в града и най-предпочитаната местна медия. Националният лидер “Хоризонт” е с 22 пункта след “Вис виталис”.

PressTV

Актуални Новини

Проф. Андреас Райнер води майсторски клас по камерна музика в Стара Загора

С концерт на цигуларя Андреас Райнер и „Ет Арсис пиано квартет“ на 5 март 2015 г. в Стара Загора се открива Третият камерно-музикален фестивал „Европейската традиция и младите таланти“. Той продължава до 8 март с безплатни концерти в Оперния театър и залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески”. Важна част от фестивала е провеждането на майсторски ...

Лентата „Непростимо“ се завърта премиерно довечера

В Младежкия дом довечера ат 18:00 часа ще прожектират премиерно документалния филм „Непростимо“. Предвижда се и дискусия след прожекцията по темата за опасностите в Интернет и педофилите в мрежата. Филмът е заснет по действителни случаи и е предназначен за ученици от 5 до10 клас. Целта на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни ...

Играй и Спечели – Поредни щасливци в игрите

Да се ожениш на 3-ти март

Какво е чувството да сключиш граждански брак на Трети март. Това разказват Десислава и Иван, които се врекоха във вярност на тази дата. Те призовават повече българи да направят Националният празник на България и свой личен.

Катастрофа

Опит за обратен завой на централния булевард 23 ПШП причини за пореден път катастрофа близо до пощата.

Осъдени на смърт

21 души в Казанлък преди 70 години са били убити след произнесена присъда на така нареченият „Народен съд“. Потомци на убитите почетоха паметта им в гробищния парк на Казанлък, където бе отбелязана годишнината от жертвите на народния съд.

Слагат видео наблюдение на Шипка

Служители на МВР от Казанлък ще продължат да охраняват Паметника на Свободата, където ще дават 24 часово дежурство. Предстои слагане на видео наблюдение в паметника, коментира Илиян Илиев началник на охранителна полиция в областта.

Замира диалогът в МВР

Нещо в системата на МВР не е наред, ако се окаже, че главният секретар е по-важен от министъра на вътрешните работи. Това каза в Казанлък Валентин Попов, председател на синдиката на служителите в МВР по повод оставката на министър Вучков. Според него, ако започне честа смяна на министрите в МВР ще забравим за функциите на ...

Среща дискусия

В Мъглиж отбелязаха 137-та годишнина от Освобождението с поднасяне на венци и цветя на признателност пред паметта на героите и с тържествена заря. В късния следобед на 3 март се проведе среща дискусия на тема „Политическа независимост и българската държавност“.

Само с автобуси на 3-ти март!

В няколкочасови задръствания на прохода Шипка, попаднаха хиляди българи, които опитаха да се качат на върха с автомобили откъм Казанлък. За да се избегнат километричните задръствания и катастрофи мнозина, коментират, че на националния празник, на Шипка е най-добре през прохода да се движат само автобуси.

Енина се поклони пред паметта на героите

И тази година, навръх Трети март – националния празник на България, енинци се поклониха пред паметта на загиналите за свободата в руското военно гробище, пред паметника построен на това място от признателното местно население. По време на руско-турската освободителна война 1877 -1878 г. тук се е намирал масов гроб на загиналите руски войници.

Нестандартни мартеници

Конкурс за нестандартни мартеници проведе казанлъшкият кабелен далекосъобщителен оператор. С благотворителната кампания ще се подпомогне изграждането на голяма шахматна дъска на открито

Първомартенски поздрав

Ученици на ОУ „Чудомир” поздравиха с празника на Баба Марта възрастните хора от Дом №1 в Казанлък „Маргарита Асебо”. Мартеници и картина за спомен подариха малчуганите, които обещаха срещите им с хората от дома да са по-чести оттук насетне.

Златни медалисти

Три златни медала спечели казанлъшки спортисти от провелия се в Пловдив Национален шампионат по зимни хвърляния.

Времето за 5-ти март

Спират водата утре в каре между четири улици

„В и К” ЕООД, РАЙОН КАЗАНЛЪК, ВИ УВЕДОМЯВА, ЧЕ НА 05.03.2015г. /ЧЕТВЪРТЪК/, ПОРАДИ ПОДМЯНА НА УЛИЧЕН ВОДОПРОВОД ПО УЛ.”СТАРА ПЛАНИНА”, ЩЕ БЪДЕ НАРУШЕНО ВОДОПОДАВАНЕТО ОТ  900÷1700ЧАСА  ” В РАЙОН, ОПРЕДЕЛЕН ОТ УЛ. “СТАРА ПЛАНИНА“, УЛ. “ВОЖЕЛИ“, УЛ.“ВОЙНИШКА“ И УЛ. „СТЕФАН КАРАДЖА“. БЛАГОДАРИМ ЗА ПРОЯВЕНОТО РАЗБИРАНЕ!   ОТ  РЪКОВОДСТВОТО

Програма на PressTV


Излъчваме сега: 09:15 Новини
Следва: 09:45 Малечко Палечко – анимационен филм